-
Sushi och andra japanska läckerheter
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2011. 127 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. I. Den här boken lockas läsaren till att fatta mod i köket och bli kökssamuraj på egen hand !
Du lär dig behärska sushikonsten med hjälp av med hjälp av tydlig vägledning och lättöverskådliga recept tillsammans med mängder av vackra foton. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287177
- Titel
- Sushi och andra japanska läckerheter
- Författare
- Robert Melin
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 262 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 666 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sushibarerna började skjuta upp som svampar i Sverige runt mitten av 1990-talet. Många trodde att det bara var en fluga och modenyck, men idag, 15 år senare, kan väl ingen förneka att sushin är här för att stanna. Det finns i dagsläget hundratals svenska sushirestauranger runtom i landet. Självklart med varierande kvalitet, och många är försvenskade på samma sätt som kinamaten (läs laxmeny, crabsticks med mera). Nyfikenheten är dock fortfarande stor, och många vill säkert laga sushi själva där hemma, men kanske inte riktigt vågar. Denna bok ska förhoppningsvis få er läsare att fatta mod och bli kökssamurajer! Förutom tydliga vägledningar och lättbegripliga recept tar vi kål på en del fördomar samt berättar några anekdoter.
Sushi och andra japanska läckerheter är uppföljaren till Robert Melins tidigare storsäljare En handbok sushi. Den är tänkt som en fördjupning i det japanska köket. Fokus ligger fortfarande på sushi men boken innehåller även recept på läckra japanska varmrätter. Tanken är att all matlagning ska vara enkel och rolig. Många fina bilder varieras med tydliga "vägbeskrivningar" till utsökta middagar. "Sakemannen" Åke Nordgren bidrar även denna gång med ett kapitel om Japans ädla drycker.
OM FÖRFATTAREN
Robert Melin upptäckte sushi 1986 och blev genast råtorsk. 1992 öppnade han SushiAkuten med tanken att genom hemkörning göra sushi mer lättåtkomlig för stockholmarna. Sex år senare sålde han sin del av rörelsen, reste till Asien och blev kär. Nuförtiden driver han Catering Allt Stockholm AB tillsammans med sin fru Sandee. En populär specialitet är sushiskolor och japanska temafester.
Stevali 1 9789186287177 -
Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk : paj...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2015. 143 sidor.
Nyskick. ABSOLUT nyskick Presentskick
Enkel och läcker vardagsmat,
naturligt gllutenfri och mjölkfri
Boken innehåller närmare 70 recept!Här finns mustiga grytor,matiga sallader,massor av smårätter,matiga soppor ,härliga pajer ,läckra pizzor och spännande pirog läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691177
- Titel
- Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk : pajer, pasta, sallader, röror, sm
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Optimal kokbok för den som måste eller vill laga näringsrik och varierad mat utan gluten och/eller mjölk" Bibliotekstjänst, Linda Ljungskog
"En riktigt fin kokbok" Pralin
Enkel och läcker vardagsmat, naturligt gluten- och mjölkfri!
Fler och fler i Sverige blir känsliga mot gluten. Nu kommer kokboken med naturligt glutenfria ingredienser med recept som är goda, inspirerande, nyttiga och enkla att laga. Alla med mjölkfria alternativ.
Några kapitel ur boken:
BAS- OCH SMÅRECEPT: Pesto, chilimajonäs, kikärtsröra, bönröra, cashewkräm, vitlöksdipp, valnötspaté...
SOPPOR & GRYTOR: Laxsoppa, Lammgryta, Krämig brödgryta, Keralasoppa, Linsgryta med frökex...
PASTA: Spenatlasagne, Lasagne al forno, Frutti di mare, Sötpotatis- och rödbetsnudlar, Gnocchi alla carbonara...
PAJER & PIROGER: Smulpaj från medelhavet, Montenegrinska köttpiroger, Sheperdspaj, Nötpaj...
HAMBURGARE, BIFFAR & MOUSSAKA: Kyckling- och rårisbiffar, Fyllda paprikor, Grekisk mousakka, Cevape
PIZZA & ANNAT GOTT: Tunnbrödsrullar, Pitabröd med falafel, Smörgåsbakelse, Quinoamuffins, Pizza Milano...
Sallader Nudelsallad med grape, Söt bovetesallad, Taboullleh, Sötpotatissallad...
Innehåller även fakta om råvaror och redskap samt vad det innebär att äta utan gluten.
MEKTO GANIC har en 20-årig bakgrud inom recept- och produktutveckling. Hon har föreläst inom celiakivärlden i över sju år.
KALLE SANNER är fotograf med flera utställningar i bagaget.
Av samma författare:
BRÖD OCH KAKOR - BAKA UTAN GLUTEN
Ordalaget Bokförlag 9789174691177 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma
-
Sannas smoothies : för den självläkande männi...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240825
- Titel
- Sannas smoothies : för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter en rad mycket framgångsrika böcker om självläkning, hälsa och välmående är nu hälsogurun Sanna Ehdin tillbaka med en bok om den andra generationens smoothies och juicer. Här tar hon smoothies och juicer till nya höjder. Genom att tillsätta antioxidanter, kryddor och stärkande örter förhöjer hon både effekten och smaken av drinkarna. Det handlar inte längre bara om något läskande med fruktig smak, utan det är koncentrerad näring i dryckesform.Det är Sannas genuina intresse för hälsosam kost som utgör grunden för denna bok. Var i världen hon än befinner sig har hon alltid med sig en stavmixer för att kunna göra den powerdryck hon önskar. Inspirationen har inga begränsningar. Med smaker från hela världen ger hon oss en mängd kombinationer av råvaror som på olika sätt stärker kroppen. Låt därför fantasin flöda tillsammans med Sanna och släpp in många nya smaksensationer i ditt liv. Med hjälp av hennes veckoprogram kommer du redan efter en vecka att uppleva de positiva hälsoeffekterna.Den här vackert illustrerade boken erbjuder 43 enkla och läckra recept på smoothies och, som t ex Buddha light, Valentinsmoothie, Piña chocolada och Blåbärsdröm. Du kan även läsa om olika ingrediensers nyttiga effekt på kroppen. Dessa recept bidrar till att höja din energinivå, rena kroppen och stärka ditt immunförsvar. Det gör det enkelt att må bra och Sanna visar dig vägen.
Bonnier Fakta 9789174240825 -
Kakminnen
Inbunden bok. AnnaHT Förlag. 1 uppl. 2013. 20 sidor.
Nära nyskick. En ambitiös receptsamlares samlade recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163724220
- Titel
- Kakminnen
- Författare
- Helldorff, Anna
- Förlag
- AnnaHT Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 20 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 150 mm Ryggbredd 70 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En ambitiös receptsamlares samlade recept."
Nedknackade på en Romson med autentiska "
tippexkorrigeringar och med en liten personlig "
notering i rött bläck om kakans upphovsman"
kvinna. Därtill kul situationsbilder i autentiska "
miljöer på de som förmedlat receptet .
AnnaHT Förlag 1 9789163724220 -
Sommarkokboken
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1998.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789136033038
- Titel
- Sommarkokboken
- Författare
- Wrange, Eva - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9789136033038 -
Håkan Larssons guide till vinets värld : bli...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244274
- Titel
- Håkan Larssons guide till vinets värld : bli vinkännare på tio veckor
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1063 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vinkännare på tio veckor -- går det? Jo, om du tar hjälp av Håkan Larsson, välkänd vinprofil från bland annat Gomorron Sverige. I sin nya bok, Håkan Larssons guide till vinets värld, följer vi honom genom vingården i olika årstider, lär oss vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås råvaran -- de olika druvsorterna ägnas ett stort kapitel. Håkan Larsson tar oss med till små och stora vinländer, och ägnar förstås mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till – ett komplett koncept för en trevlig kväll med vinroade vänner. Efter tio fredagar med kompisarna är du vinkännare! På vägen in i vinets underbara värld finns ingen bättre följeslagare än Håkan Larsson. Han föreläser inte, utan bjuder in till ett spännande samtal där du hela tiden känner dig delaktig. Pedagogiskt och kunnigt, javisst -- men framför allt underhållande och inspirerande. Håkan Larsson återkommer här, efter flera kokbokssuccéer, med en renodlad vinbok som också innehåller vackra och fascinerande bilder från världens vingårdar. År 2002 utsågs hans Rött, vitt, rosé till världens bästa nybörjarbok om vin.
Bonnier Fakta 1 9789174244274 -
Stora grillboken : recept och tekniker
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 336 sidor.
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK oläst
hälsn första blad
Tänd Grillen Upplev Hettan Och Njut Av De Underbara Dofterna.Bli en riktig grillexpert.
Gör som experterna och få bästa resultat med minsta ansträngning … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010855
- Titel
- Stora grillboken : recept och tekniker
- Författare
- Chris Schlesinger - John Willoughby
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1432 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora grillboken
Recept och tekniker
Din nya bästa sommarkompis!
Bli en riktig grillexpert. Lär dig att skapa den perfekta grillbädden, hur du använder grillredskap, att blanda till de godaste glazerna och kryddblandningarna - helt enkelt allt som krävs för en härlig måltid direkt från grillen.
Boken innehåller recept från världens alla hörn på kotletter, biffar, revbensspjäll, fågel och fisk, kryddblandningar och tillbehör som relisher, salsor och pastor.
- Svårslaget kapitel om grilltekniker - utförligt och med många fotografier.
- Frestande och läckra fotografier.
- 336 sidor!
Chris Schlesinger är kock och specialiserad på grillning. Han driver ett flertal grillrestauranger i USA. John Willoughby är chefredaktör för den amerikanska tidningen Gourmet Magazine. Tillsammans har de skrivit en mängd böcker om just grillning.
"These boys are the high priests of chicken thighs, cowboy steaks and the spice drawers of the Caribbean and North Africa. ...Ideal summer-share recipes..."
- New York Times Book Review
Mått: 220x260
Tukan Förlag 1 9789174010855 -
Gott till grillat
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2008. 107 sidor.
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK
Du håller just nu mästergrillarens bästa vän i din hand, eller hur? Det är tillbehören som är det kluriga.Det blir lätt samma potatissallad,om och om igen.För vem vill stå i köket när alla andra står vid grillen och skålar.?
Gott och gr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861033
- Titel
- Gott till grillat
- Författare
- Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 210 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen är en lång varm sommar med många härliga grillaftnar. Att samla familj och vänner i trädgården och njuta av en riktigt god middag och härlig svensk sommar. Gott till grillat är precis vad den heter, en kokbok med fokus på tillbehören till det grillade. För visst är det lätt att fastna för karrén igen och igen, eftersom det blev så gott förra gången? Då gäller det att variera tillbehören istället, och det får du hjälp med här. Massor av frestande recept och lockande bilder, bara att hålla tummarna för vackert väder!
Kakao Förlag 1 9789185861033 -
Fisk : recept, vett och värt att veta
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2024. 224 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Fisk: Recept, vett och värt att veta innehåller över sjuttio recept på olika sorters fisk i alla dess former, från vardagsklassiker till festmat. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta om våra bästa matfiskar och råd om rensni läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435937
- Titel
- Fisk : recept, vett och värt att veta
- Författare
- Molinder, Nils
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 209 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk: Recept, vett och värt att veta innehåller över sjuttio recept på olika sorters fisk i alla dess former, från vardagsklassiker till festmat. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta om våra bästa matfiskar och råd om rensning, hantering och förvaring av fisk. Du får också lära dig om fiske och hållbarhet och vad du ska tänka på när du köper fisk.
Boken är skapad av Nils Molinder, en av våra mest namnkunniga fiskhandlare, krögare och kockar, och är en del i en serie om havets läckerheter.
Bokförlaget Arena 9789178435937 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186445201
- Titel
- BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stockholm : Grenadine
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Stockholm : Grenadine 9789186445201 -
Grill och BBQ
Inbunden bok. Vemag.
ISBN 9783625007708
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK
Grillsäsongen är här!
Med den här innehållsrika boken står du väl rustad för en ny grillsäsong.Här har vi samlat de bästa recepten för dig som grillar kött ,fågel,fisk,grönsaker och frukt
minimalt märke framsida prislapp … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVemag 9783625007708 -
Texas smokey BBQ
Inbunden bok. Expressen. 2017. 144 sidor.
Nyskick. NYSKICK. Presentskick oläst
Tänd grillen och bjud på läckra smaker från amerikanska södern…….Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479075
- Titel
- Texas smokey BBQ
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänd grillen och bjud på läckra smaker från amerikanska södern. Njut av heta rätter med kött, fågel, skaldjur och massor av goda tillbehör.
Mästerkocken och konditorn Elisabeth Johansson ger dig också recept på marinader, glaze och kryddmixar med det lilla extra.
Här finns även spännande drinkar, ljuvliga desserter och klassiska godsaker. Välkommen till en värld full av dofter och underbara smakupplevelser!
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
Ytterligare designers: Frank, Lena
Expressen 9789188479075 -
I vingården med Pernilla Tunberger och Alf He...
Inbunden bok. Bra Böcker. 1977. 213 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Mormors sylt och farmors saft : bär- och fruk...
Inbunden bok. Norstedt. 1978.
Hyggligt skick. Spår av saft
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789117840525
- Titel
- Mormors sylt och farmors saft : bär- och fruktrecept ur gamla kokböcker
- Författare
- Armfelt Hansell, Örjan
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Norstedt 9789117840525 -
eget
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851518
- Titel
- Ät dig frisk med grön mat
- Författare
- Engström, Kåre
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känner du dig vilse i djungeln av mat- och hälsobudskap? Det är du inte ensam om. Härdade fetter, kolesterol, omega-3, GI, stenåldersdiet osv. Vad ska man egentligen äta för att må bra och hålla vikten?
Kåre Engström, som är dietist och forskare på Karolinska Institutet, presenterar här hälsofemman – fem enkla vägar till ett sundare och friskare liv.
Enligt Kåre Engström äter vi alldeles för lite frukt och grönt i Sverige. Genom att öka vårt intag av kostfibrer kan vi förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, vissa former av cancer och dessutom undvika en oönskad viktökning.
Genom att följa författarens råd och tips kan du gradvis förändra din livsföring. Hälsofemman är inte någon modediet – den är ett sätt att leva!
Hälsofemman tar upp följande fem områden:
• Ät mer frukt och grönt
• Planera måltiderna
• Behöver jag fett och socker?
• Hur mycket måste jag träna?
• Stress och matvanor
I boken finns också ett hundratal gröna recept framtagna i samarbete med Ola Johansson, en av Sveriges främsta kockar inom vegetarisk kost. Från goda och mättande soppor, matiga sallader, gröna varmrätter, matbröd och frukosträtter till desserter.
Låt din hälsoresa börja redan idag – det är lättare och roligare än du tror!
Boken utkom första gången 2007.
Prisma 2 9789151851518 -
Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2009. 140 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411845
- Titel
- Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg
- Författare
- Dahlqvist, Annika
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 216 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 627 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bjud in till fest!
Airam och Annika dukar upp till jul, påsk, bröllop, nyår, dop, grillparty utomhus och ungdomsfest. I boken får du inspiration till dukningar och maträtter. Annika berättar om varför LCHF-kosten är så bra för dig och din hälsa. Det är bra om man kan följa kosten även till fest. Airam har fyllt boken med läckra recept. Du får tips om hur du klarar av lite mer komplicerade rätter, som du kanske inte tidigare vågat dig på. Lätt att laga och ändå delikat.
LCHF-metoden
LCHF (Low Carb High Fat = låg andel kolhydrater, hög andel fett) är en metod för att genom kosten få bättre hälsa och normalisera sin vikt.
I början av 2009 lanserades boken Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok som lär ut grunderna. Här kommer den spännande fortsättningen.
Foto: Peo Quick
Optimal Förlag 1 9789172411845 -
One more slice. Surdegsbröd, pizza, pasta och...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Bakre omslag med tejplagning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWalter and Books 1 -
Kunglig spis : mästerkocken Håkan Håkansson l...
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1982.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789136016420
- Titel
- Kunglig spis : mästerkocken Håkan Håkansson lagar och berättar
- Författare
- Håkansson, Håkan
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9789136016420 -
Skaldjur : recept, vett och värt att veta
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2024. 120 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Skaldjur: Recept, vett och värt att veta innehåller recept med räkor, scampi, kräftor, havskräftor, hummer och krabba. Här finns också en rad fantastiska kombinationer och förstås alla tillbehör. Utöver den omfattande receptdelen fin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435845
- Titel
- Skaldjur : recept, vett och värt att veta
- Författare
- Molinder, Nils
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 209 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 339 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skaldjur: Recept, vett och värt att veta innehåller recept med räkor, scampi, kräftor, havskräftor, hummer och krabba. Här finns också en rad fantastiska kombinationer och förstås alla tillbehör. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta om skaldjuren och råd om hantering, tillagning och förvaring.
Boken är skapad av Nils Molinder, en av våra mest namnkunniga fiskhandlare, krögare och kockar, och är en del i en serie om havets läckerheter.
Bokförlaget Arena 9789178435845 -
Sill & strömming : recept, vett och värt att...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2024. 128 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta innehåller en lång rad recept på olika smaksättningar och kryddningar av sill och strömming. Här hittar du också sillklassiker, retrorätter och får tips om inläggning, rimning, saltnin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435821
- Titel
- Sill & strömming : recept, vett och värt att veta
- Författare
- Molinder, Nils
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 208 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta innehåller en lång rad recept på olika smaksättningar och kryddningar av sill och strömming. Här hittar du också sillklassiker, retrorätter och får tips om inläggning, rimning, saltning och rökning. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta om sill och strömming samt råd om hantering, tillagning och förvaring.
Boken är skapad av Nils Molinder, en av våra mest namnkunniga fiskhandlare, krögare och kockar, och är en del i en serie om havets läckerheter.
Bokförlaget Arena 9789178435821 -
A Piece of Cake. Leilas favoritbröd och bakve...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2008. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127116009
- Titel
- A Piece of Cake
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 982 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd. Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.
Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.
I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som den borde. Svar finns på frågor som: Varför är kakan platt som en pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av stora luftbubblor?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127116009 -
Ostron : recept, vett och värt att veta
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2024. 136 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Ostron, musslor och snäckor: Recept, vett och värt att veta innehåller recept med några av havets allra lyxigaste råvaror. Här finns ostron i alla former: grillade, pocherade, gratinerade och råa, med förslag på massor av toppingar. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435838
- Titel
- Ostron : recept, vett och värt att veta
- Författare
- Molinder, Nils
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 209 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ostron, musslor och snäckor: Recept, vett och värt att veta innehåller recept med några av havets allra lyxigaste råvaror. Här finns ostron i alla former: grillade, pocherade, gratinerade och råa, med förslag på massor av toppingar. Du hittar också läckra recept på olika sorters musslor, snäckor och bläckfiskar. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta och råd om hantering, tillagning och förvaring.
Boken är skapad av Nils Molinder, en av våra mest namnkunniga fiskhandlare, krögare och kockar, och är en del i en serie om havets läckerheter.
Bokförlaget Arena 9789178435838 -
Mat är mer än mat
Inbunden bok. Tiden. 1 uppl. 1995. 334 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155041526
- Titel
- Mat är mer än mat
- Författare
- Rune Kalf-Hansen
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 334 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1358 g
- Språk
- Svenska
Tiden 1 9789155041526 -
Morberg lagar ute
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2024. 176 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Morberg lagar nya och gamla favoriter i skogen, vid sjön och hemma på gården i Sörmland.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178875115
- Titel
- Morberg lagar ute
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Morberg lagar nya och gamla favoriter i skogen, vid sjön och hemma på gården i Sörmland.”Egentligen kan man laga allt ute som man lagar inne, bara man har ett bra utekök. Man kommer långt med några stenar och en brasa, ännu längre med en grill eller stekhäll, och har man dessutom en vedeldad ugn finns alla möjligheter till gastronomiska utomhusutsvävningar. Man slår sig ner bland barr, kvistar och ljung eller tar på sig ett förkläde, en grillvante och kanske en extra tröja. Sedan kan det roliga börja. Jag gillar att laga mat i det fria. Det är mer än bara matlagning. Det är en hyllning till det enkla och nära, till ursprunget.”
Bonnier Fakta 9789178875115 -
Skippa nudlarna: Snabb, billig och nyttig mat...
Inbunden bok. Max Ström. 2015. 136 sidor.
Mycket gott skick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263223
- Titel
- Skippa nudlarna
- Författare
- Jönsson, Sally
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 611 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sally Jönsson lagar i den här nyskapande boken god, nyttig, snabblagad och framför allt billig mat. Det är dock ingen diet eller kostplan för att gå ner i vikt. Nej, boken handlar om bra mat och en sundare mathållning med måltider som innehåller alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. De flesta rätter tar mindre än en kvart att laga och kostar mindre än 15 kronor per portion. Bra måltider behöver inte vara dyra!Sally Jönssons blogg Skippa nudlarna har blivit omåttligt populär – inte minst bland studenter, som ofta har svårt att få ekonomin att gå ihop. Kurslitteratur, hyra, kläder och alla andra utgifter gör att många lägger allt mindre pengar på mat. Därför väljer de många gånger det billigaste de kan hitta i matbutiken, vilket ofta blir nudlar eller makaroner. Tyvärr är dessa måltider alltför näringsfattiga för någon som behöver vara fokuserad på och orka med sina studier och alltså borde äta bra. Maten är viktig för att kroppen ska fungera som den ska. Med dåliga matvanor blir vi trötta, okoncentrerade och mår sämre. Det gäller oss alla, oavsett om vi är barn, studerande, yrkesarbetande eller pensionär.Boken passar alltså alla som vill äta bra och ändå spara en slant.
Max Ström 9789171263223 -
Sparmat
Inbunden bok. Höganäs : Wiken. 1984.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prislapp från Bokia som är överstruken fram.
Lite nötningar på skyddsomslaget.
Boken är i mycket välbevarat skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170241758
- Titel
- Sparmat
- Författare
- Berg, Stig - Hedenäs, Ulf
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken 9789170241758 -
Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råva...
Inbunden bok. Kummin Förlag. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Signerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524070
- Titel
- Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror
- Författare
- Henrik Arkåsen
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ekologiska smaker -äkta matglädje, äkta råvaror är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Ekologisk matlagning handlar lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi i oss mindre tillsatser och får äta mat som smakar mer och godare.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Ekologiska smaker är skriven av Henrik Arkåsen som är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö i skolor och för företag och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2009. Läs mer på www.middagsfrid.se
Kummin Förlag 1 9789197524070 -
Gör din egen juice: Fler än 90 läckra recept...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 110 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176171097
- Titel
- Gör din egen juice
- Författare
- Quon, Erin
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En egen juicebar hemma.
90 läckra recept som detoxar, skyddar och ger energi.
Gör din egen juice innehåller recept på juicer för alla tillfällen på dagen. Recepten är uppdelade på fyra kapitel som motsvarar kroppens olika näringsbehov. Energigivande juicer väcker kroppen utan hjälp från medel som koffein och fungerar också som ett nyttiga mellanmål. Bränslegivande juicer, som gör dig mätt och belåten pressas av fiberrika ingredienser som också är rika på nyttiga fetter. Renande juicer sköljer ut gifterna ur kroppen genom att frigöra råvarornas antibakteriella egenskaper. Skyddande juicer släpper loss de immunförstärkande egenskaper som finns i vissa typer av frukt och grönsaker.
Många fina fotografier och massor av recept på härliga färskpressade och nycentrifugerade juicer som maxar hälsan och humöret.
Format: 195x230mm
Tukan Förlag 1 9789176171097
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn